Foglalkoztatási tippek és tanácsok az élete javításához

This is a subheading

Foglalkoztatási tippek és tanácsok az élete javításához

Állást keres a mai gazdaságban? Ez egy lehetetlen feladat! Vagy mégsem? Talán meglepő lesz, ha megtudja, hogy a vállalatok még mindig alkalmaznak, és bár a verseny az állásokért éles lehet, mégis vannak dolgok, amelyeket megtehet, hogy növelje az esélyeit, hogy kitűnjön. Mik ezek? Olvasson tovább!


A mai gazdaságban munkát találni nem könnyű. Ha azonban megtanulja a jó interjúkészségeket, pillanatok alatt el tud helyezkedni. Ügyeljen arra, hogy az interjúztató szemébe nézzen, és adjon jó, őszinte válaszokat. Ezután nem fog meglepődni, amikor felhívják, hogy megkapta az állást.


Ha az interjú olyan helyen lesz, amelyet nem ismer, mindenképpen tervezze meg előre az útvonalat. Így is elég stressznek lesz kitéve, hiszen pontosan tudnia kell, hová megy, hogy elkerülje a problémákat az interjú napján.


Öltözzön úgy, hogy lenyűgöző legyen az interjúra, még akkor is, ha az egy olyan hely, ahol nem kell minden nap jól öltözöttnek lennie. Bár lehet, hogy olyan állásra pályázik, ahol alkalmi öltözködés van érvényben, mégis le kell nyűgöznie a munkáltatót. Ha lenyűgözi őt az öltözködésével, javítja az elhelyezkedési esélyeit.


Próbáljon meg nem hallgatni a sajtóban megjelent hírekre a szűkülő álláspiacról és arról, hogy milyen nehéz munkát találni. Ez csak arra fog törekedni, hogy elkedvetlenítse Önt. Rengeteg cég van, és sokan felvesznek embereket. Bár lehet, hogy többen keresnek állást, ez egyszerűen azt jelenti, hogy javítania kell az önéletrajzán és az interjúkészségén, hogy kitűnjön. Gondolkodjon pozitívan.


Tegyen fel kérdéseket az interjú során. Bár úgy tekinthet erre az interjúra, hogy kiderítik, akarják-e, hogy ott dolgozzon, ön is irányíthat. Lehet, hogy nem akar velük dolgozni! Használja ki ezt az időt arra, hogy rákérdezzen, milyen a vállalati kultúra, milyen a fizetés, és milyen előrelépési lehetőségek vannak.


A nagyszerű üdülési juttatások felajánlása nagyszerű módja a jó alkalmazottak toborzásának. A legtöbb munkáltató csak egy vagy két hét fizetett szabadságot kínál. Talán, ha ezt három hétre emeli, vagy hosszabb szabadságot kínál több időre, az garantálja a felsőbbrendűséget a jobb munkavállalók elérésében. Minél hosszabb, annál jobb.


Készüljön fel arra, hogy megküzdjön a megérdemelt fizetésemelésért. Tartsa számon, hogy mit hoz a vállalatnak az év során, hogy ha eljön az idő, akkor meg tudja érvelni az ügyét. A főnöke tisztelni fogja ezért, és ez könnyen vezethet egy sokkal nagyobb emeléshez, mint amit egyébként kapott volna.


Ha ideges az interjú miatt, gondolkozzon másképp. Gondoljon rá úgy, mint egy "teszt" interjúra. Képzelje el, hogy már megkapta az állást, vagy hogy egyáltalán nem is érdekli az állás. Ez azonnal megnyugtatja, és máris abbahagyhatja az idegeskedést, és csak beszélgetni fog. 


Amikor állást keres, tartsa nyitva a lehetőségeit. Sok nagyszerű hely van, ahol nyitott pozíciókat találhat. Az internet nagyszerű forrás, amelyek rendszeresen kínálnak állásajánlatokat. Az újságok is nagyszerű hely a keresésre, valamint közvetlenül a vállalatnál is lehet jelentkezni.


Most már mélyebben megértett néhány fontos dolgot, amit figyelembe kell vennie, amikor álláskeresésbe kezd. A piac kemény lehet, de ez csak azt jelenti, hogy világosabb stratégiával kell rendelkeznie az álláskeresés során! Ez munkát igényel a részéről, de biztosan meg tudja csinálni!

© Copyright Munkavédelem és Tűzvédelem