Önsegítő tanácsok, amelyek nagyszerűek és könnyen követhetők


Egyesek számára az, hogy olyan életet választanak, amelyet élni szeretnének, olyasvalami, ami minden bizonnyal csak egy mesekönyv lapjain belül tűnik lehetségesnek. A Hamupipőke természetesen fikció. Az életválasztás azonban valóság. Akár tudatában vagyunk, akár nem, a döntéseink meghatározzák a végeredményt.


A személyes fejlődés azt is jelenti, hogy hálásak vagyunk azért, amink van. Légy hálás az életedben lévő csodálatos dolgokért, és használd ezt a tudást arra, hogy a céljaid felé lendítsd magad. A már meglévő támogató rendszerei számos lehetőséget kínálnak arra, hogy tovább dolgozz magadon.


Tartsd az összes háztartási jegyzetedet egy jegyzetfüzetben. Rendezd őket időrendbe. Írd le a bevásárlólistáidat közvetlenül a közműszolgáltatóval folytatott beszélgetésed alá. Dátumozz mindent, így könnyen megtalálod majd a jegyzeteidet, ha csak arra gondolsz, hogy körülbelül mikor készítetted őket.


Ha megfelelően akarod fejleszteni a személyes oldaladat, nagyon fontos, hogy reflektív legyél. Egy egyszerű szokás, amit megtehetsz, hogy gyakorlod, hogy beszélj magadhoz, és meghallgatod magadat is. Egyszer azt hallottam, hogy jó imádkozni, de miközben imádkozol, jobb, ha reflektálsz is.


Tervezz időt a személyes fejlődésedre, hogy ez ne vesszen el a napi tevékenységek káoszában. Önmagad fejlesztése erőfeszítést és elkötelezettséget igényel, és ha tudatosan időt szánsz a fejlődési tevékenységekre, akkor az megadja nekik azt a fontosságot, amit megérdemelnek. Akár rövid, akár hosszabb blokkokat tervezel, a lényeg, hogy a személyes fejlődésed dokumentált prioritássá váljon.


Az önsegítés a mindennapi tevékenységek figyelemmel kíséréséről szól. Hasznos tipp az önfejlesztésre való törekvéshez: próbálj meg egy helyzetet többféle nézőpontból elemezni, ahelyett, hogy egyetlen személyes nézőpontra összpontosítanál. Más emberek indítékait olvasva olyan területekre is rálátást nyerhetsz a sajátodra, amelyekre korábban talán nem volt lehetőséged.


Sorold fel az életedben felmerülő összes akadályodat, legyen az nagyobb vagy kisebb, hosszú vagy rövid távú. Ezek lehetnek akadályok a múltból, a jelenből vagy a jövőből. Vizsgáld meg, hogy milyen különböző módokon tudtad leküzdeni a múltbeli nehézségeket, milyen lehetséges megoldásokat találhattál a jelenlegi problémáidra vagy gondjaidra, és hogyan tudnád megelőzni a jövőbeni akadályokat, vagy hogyan dolgozhatnál ki egy vészhelyzeti tervet.


Ne csak hosszú távú célokat tűzz ki. Nagyon fontos, hogy rövid távú célokat is kitűzz, mivel ezek olyan dolgok, amelyeket gyorsan el tudsz érni, és ez segít abban is, hogy érezd a teljesítés érzését. Ha látod, hogy teljesíted a céljaidat, akkor úgy érzed, hogy haladsz afelé, ahová szeretnél eljutni az életben.


Egy fantasztikus önsegítő tipp a szorongás leküzdésére, hogy menj el egy barátoddal vagy egy kis csoporttal egy koncertre. A koncertek nagyszerű helyek az ismerkedésre és a szocializálódásra, de ha a dolgok kicsit soknak bizonyulnak, akkor csak hatra dőlhetsz és élvezheted a zenét kínos szociális helyzetek nélkül.


Javíts az életeden - tanulj meg hangszeren játszani! A hangszeren való játék csökkentheti a stressz-szintedet, segíthet a relaxációban, és még szórakoztathat is téged és a körülötted lévőket! Az új dolgok megtanulása motivál, megmozgatja az agyadat, és tanulmányok szerint a tanulás még a betegségek kivédésében is segíthet.


Ha szokatlanul sok aggasztó gondolatot vagy szorongásos rohamot tapasztalsz, lépj hátra, és próbáld meg felmérni az életedben lévő változókat, amelyek felelősek lehetnek. Lehet, hogy a gondolatokat egy bizonyos személyhez tudod visszavezetni az életedben. Ragaszkodik ahhoz, hogy egy bizonyos gyújtó témát hozzon fel, valahányszor találkoztok? Ha igen, tedd világossá az érzéseidet: ne hozd fel a témát, vagy ne tölts több időt a társaságában.


Az életben hozott döntéseink lehetnek jók vagy rosszak. Nem valószínű, hogy valaha is tökéletes, mesekönyvbe illő életünk lesz. Másrészt viszont dolgozhatunk azon, hogy jobbá tegyük az életünket. Már a fenti tippek egy részének megvalósításával is elkezdhetjük a folyamatot. Az életünk jobbra fordulhat, és ezt a döntéseink teszik lehetővé.

This is a heading

This is a paragraph. To edit this paragraph, highlight the text and replace it with your own fresh content. Moving this text widget is no problem. Simply drag and drop the widget to your area of choice. Use this space to tell site visitors about your business and story.

© Copyright Munkavédelem és Tűzvédelem